søndag, mai 04, 2008

MISJONÆRBESØK





Kari Myre fra Os besøkte Misjonshuset i formiddag. Hun er misjonær i Karelen på russisk side (nær Finland). Nå venter hun på visum til å reise ut på nytt. Det er i orden men postgangen tar tid. Karelen er en russisk republikk. En del av Karelen var i Finland før 1939 (vinterkrigen).

Kari bor i en by som heter Medvezhegorsk som er Karelens 4. største by med ca 20000 innbyggere. Der har hun kjøpt en to-roms leilighet som hun leide ut til pastorparet. Kari er en raus person som synes hun kunne bo i noe mindre da hun er alene. Det er stor arbeidsledighet i Karelen.

Den 24. april 2006 ble Agape menighet stiftet. De har møte hver søndag, hjemmegrupper, ungdomssamlinger, opplegg på barnehjem, forebyggende arbeid på yrkesskolen, møte i distriktene og humanitære hjelpeaksjoner.

De arrangerte leir og hele 10 ungdommer ble frelst, 7 av dem åndsdøpt og 3 av dem døpt i vann. 4 av de nyfrelste bor på barnehjemmet "Regnbuen". Her er det startet søndagsskole. En stor nød er barnehjemsbarna som må ut av barnehjemmene ved fylte 18 år og har da ingenting å falle tilbake på, ikke arbeid og ingen utdannelse. Som oftest blir de alkoholikere eller narkomane. Eben-Ezer Volda støtter pastorfamilien.

Nå har de startet et nytt menighetsprosjekt i byen Sortavala som ligger sør-vest i Karelen.

Her trenger de leilighet.

Kari er en dyktig forteller og forsamlingen fulgte med.

Hun presiserte at å evangelisere er ikke bare "ord". Men det er det man er, lever og gjør.

Bønneemner som Kari pekte på:

* Be om at hun får solgt leiligheten i Medvezhegorsk for en god pris og får kjøpt leilighet i Sortavala til en pris de klarer (leilighetene er dyre).

* Be om at visumet må komme fram i posten.


Ingen kommentarer: