lørdag, oktober 18, 2008

LØRDAG

I dag hadde vi besøk av team fra Eintrøa disippeltreningsskole: teamet besto av Tanja og Benjamin Holt med barna og Gunn Mari. Temaet var Johannes Åpenbaring og de ga oss en interessant innføring i en bok som av mange oppfattes som vanskelig og mange tør ikke lese den. De underviste på en positiv måte og oppmuntret oss til å lese hele boka for å få et overblikk. Til alle tider har det vært spekulert på "når kommer Jesus", "vil de troende få oppleve trengselstiden?", "hvem er antikrist" osv. Men det som er viktigst er å tro på Jesus og å gjøre seg rede. Jesus er hovedpersonen i Åpenbaringen og der får vi se hvordan Jesus skal gjøre ende på djevelens gjerninger. Hele boka er profetisk og vi lever i den tida da Jesus skal komme igjen. Johannes gråt fordi ingen ble funnet verdig til å åpne denne boka men det var en som var verdig: JESUS!
"Du er verdig, Herre, til å få prisen og æren og makten. For du har skapt alle ting, og ved Din vilje består alle ting, og ved Din vilje ble de skapt." (Åp 4, 11)
Gunn Mari innledet og ga oss en god disposisjon (bildet under). Hun sa at Johannes Åpenbaring er en bok for oss i dag til oppmuntring. Benjamin fortsatte dette omfattende tema som de på skolen bruker en uke å undervise om. Her ble det en kortversjon. Han åpnet med å ta fram ord til trøst og velsignelse fra boka:
Åp 14, 13; 16, 15; 19, 9; 20, 6; 22, 14.
Tanja var svært personlig og oppmuntret oss til å søke Guds nærvær selv om vi ikke forstår alt og til tross for omstendigheter som ikke alltid er så gode. Å være i Guds nærvær er det beste.

Et eksempel på oppmuntring fra Åpenbaringsboken er fra kap 8, 3 b:
"Og det ble gitt ham mye røkelse, for at han skulle legge den sammen med alle de helliges bønner på gullalteret som var foran tronen."

Røkelsen er et bilde på de helliges bønner og det fortelles her om Jesus at han hjelper oss å be! Og det er herlig, Jesus går i forbønn for oss og hjelper oss å be slik at bønneskålene som det står om i Åpenbaringsboka kan bli fulle. Det blir ikke noe slit når vi har selveste Jesus med på laget.
Om kvelden fikk jeg besøk av Alf Kristian, Ramune og David. Det er David som tar bildet under.
Arne Dagfinn er på vestlandet, nærmere bestemt Øygarden på Helhet Gjennom Kristus seminar. Han er med og underviser der. Alf Kristian og familien har vært på rundtur Røros, Engerdal, Åkrestrømmen og hjemover. De avsluttet turen her hos meg og vi koste oss med is, brus og godteri. Det er jo lørdag!!
Posted by Picasa

Ingen kommentarer: